Gå till huvudinnehåll

Vanliga frågor

Här får du hjälp att hitta svaren på några vanliga frågor.

Jag vill skapa ett Legimus-konto. Hur gör jag?

Läs mer om att skapa ett Legimuskonto.

Jag har glömt mitt lösenord och/eller mitt användarnamn. Hur får jag ett nytt?

Du kan begära ett nytt lösenord på samma sida som du loggar in.

Jag vill läsa en bok som inte finns i Legimus. Hur gör jag?

Du går till biblioteket där du bor eller skolbiblioteket så hjälper de dig att göra ett inläsningsförslag.

Om du studerar på universitet eller högskola och behöver få din kurslitteratur inläst kontaktar du biblioteket där du studerar så hjälper de dig att beställa.

Mer information om hur nya böcker läggs till i Legimus

När blir en bok klar?

Det kommer många förslag och MTM och har inte möjlighet att producera alla. MTM meddelar biblioteket om vi kommer att göra boken eller måste säga nej. Det tar ungefär 3-6 månader för en bok att bli klar, ibland går det snabbare.

När MTM har startat produktionen så går det att se i Legimus när boken beräknas bli klar. Det går också att bevaka boken så att du får ett meddelande när boken är klar att läsa.

Jag kan inte längre logga in i appen. Hur gör jag nu?

• Prova att logga in i legimus.se. Om det fungerar så är det inget fel med kontot.
  • Kontrollera dina inloggningsuppgifter
  • Ta bort eventuella blanksteg efter lösenordet. Markören ska stå direkt efter sista bokstaven.
  • Kontrollera din uppkoppling.

Jag har skickat efter ett nytt lösenord, men har inte fått det

Ibland fastnar utskicken med lösenordet i spamfilter. Titta i din spam- eller skräpkorg.
Kontakta ditt bibliotek om du behöver mer hjälp. De kan ändra ditt lösenord och hjälpa till med inloggning.

Jag kan inte se texten i boken

Kolla att boken verkligen har text. Det är inte alla böcker som har text, många innehåller bara ljud.

Jag vill lyssna på min dagstidning som taltidning

Läs mer om hur du lyssnar på tidningar som taltidning på mtm.se (öppnas i nytt fönster)

Var finns information för mig som arbetar med tillgängliga medier på bibliotek?

Information som vänder sig direkt till dig som arbetar på bibliotek finns när du är inloggad. Då visas en rubrik som heter För bibliotek.

Har du glömt ditt lösenord använder du funktionen för glömt lösenord.

Om du ännu inte har något konto kan du läsa om hur du gör här.

Är du lärare, specialpedagog eller arbetar inom omsorgen och möter läsare som behöver Legimus kan du få ett demokonto för att kunna visa.

Kontaktar servern... Ladda om sidan