Sök
Henrik Ennart
Filtrera sök
Sökresultat
Virusvarning : om högrisklabb, fladdermöss och bioterrorism
Henrik Ennart, Gunilla von Hall
2023, Svenska, Talbok med text
Med covidpandemin fortfarande i det allmänna medvetandet frågar sig författarna var coronaviruset egentligen kom ifrån. Två huvudspår står i fokus får läkarvetenskapen: antingen att viruset hoppade över från ett djur till en människa eller att det smet ut från ett forskningslabb.
Happy food : om hur mat och lycka hänger ihop
Niklas Ekstedt, Henrik Ennart
2018, Svenska, Talbok med text
Sjukt hus : globala miljardsvindlerier från Lesotho till Nya Karolinska
Henrik Ennart, Fredrik Mellgren
2016, Svenska, Talbok med text
Nya Karolinska är både Sveriges och byggföretaget Skanskas största projekt hittills. Jättesjukhuset i Solna ska bli kronjuvelen i Stockholms nya biomedicinska centrum.
Åldrandets gåta : vetenskapen som förlänger ditt liv
Henrik Ennart
2013, Svenska, Talbok
Människan har alltid drömt om evigt liv. Författaren, journalist, har träffat forskare specialiserade på åldrande och de konstaterar alla att människan kommer att leva betydligt längre än vad som är vanligt idag. Förklaringarna är en förbättrad levnadsstandard liksom vår livsstil.
Döden i grytan : om vår rädsla för riktig mat
Henrik Ennart
2010, Svenska, Talbok
Kritiskt granskande reportage om livsmedelsindustrin. Författarna anser att samhällets regelsystem gynnar näringsmässigt undermålig industrimat på den traditionellt lagade matens bekostnad.
Maailman paras keittokirja : pitkän ja onnellisen elämän ruokaa
Niklas Ekstedt, Henrik Ennart
2017, Finska, Talbok
Blå zoner kallas de områden i världen där människorna lever längst och är friskast. Det har flera anledningar, men en som brukar nämnas som viktig är kosten.
Den goda maten : Medelhavets smaker, livsstil & hemligheten bakom friskt åldrande
Henrik Ennart, Charlotte Fredriksson
2024, Svenska, Talbok med text
I Cilento i södra Italien blir invånarna över 100 år gamla. Vad är hemligheten bakom deras höga ålder? Maten är en grundläggande faktor, liksom livsstil och författarna, vetenskapsjournalist respektive kostrådgivare, har dykt ner i bäggedera.
Döden i grytan : om vår rädsla för riktig mat
Henrik Ennart
2011, Svenska, Punktskriftsbok
Kritiskt granskande reportage om livsmedelsindustrin. Författarna anser att samhällets regelsystem gynnar näringsmässigt undermålig industrimat på den traditionellt lagade matens bekostnad.
Den blå maten : recept för ett långt och lyckligt liv
Niklas Ekstedt, Henrik Ennart
2015, Svenska, Talbok med text
Blå zoner kallas de områden i världen där människorna lever längst och är friskast. Det har flera anledningar, men en som brukar nämnas som viktig är kosten.
Happy food 2.0 : om hur måltiden och lyckan hänger ihop : massor av recept
Niklas Ekstedt, Henrik Ennart
2019, Svenska, Talbok med text
En bok om vad vi ska äta för att må bättre. Åtminstone om vi ska tro kocken Niklas Ekstedt och journalisten Henrik Ennart. På ett lättsamt sätt presenterar de forskningsrön i kombination med recept på mat som inte bara gör oss lyckliga och smakar gott, utan även är hållbar för vår omvärld.